Galetes

Informació general

D'acord amb el que disposa l'article 22.2 de la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Servicios de la Sociedad de la Información y de Comercio Electrónico (LSSI-CE) vigent, ARÚCIA FLORS ha de complir amb l'obligació d'informar sobre les galetes que utilitza i les seves finalitats.

Què són les galetes?

Les galetes i altres tecnologies similars com ara local shared objects, flash cookies o píxels, són eines emprades pels servidors web per emmagatzemar i recuperar informació sobre els seus visitants, així com per oferir un funcionament correcte del lloc.

Mitjançant l'ús daquests dispositius es permet al servidor web recordar algunes dades concernents a l'USUARI, com les seves preferències per a la visualització de les pàgines daquest servidor, nom i contrasenya, productes que més li interessen, etc.

Galetes afectades per la normativa i galetes exceptuades

Segons la directiva de la UE, les galetes que requereixen el consentiment informat per part de l'USUARI són les galetes d'analítica i les de publicitat i afiliació, quedant exceptuades les de caràcter tècnic i les necessàries per al funcionament del lloc web o la prestació de serveis expressament sol·licitats per l'USUARI.

Quin tipus de galetes existeixen?

- Segons la titularitat

Galetes pròpies: Són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'USUARI des d'un equip o domini gestionat pel mateix editor i des del qual es presta el servei sol·licitat per l'USUARI.

Galetes de tercers: Són aquelles que s'envien a l'equip terminal de l'USUARI des d'un equip o domini que no és gestionat per l'editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes a través de les galetes.

- Segons la durada

Galetes de sessió: Són un tipus de galetes dissenyades per demanar i emmagatzemar dades mentre l'USUARI accedeix a una pàgina web.

Galetes persistents: Són un tipus de galetes en què les dades segueixen emmagatzemades al terminal i poden ser accedides i tractades durant un període definit pel responsable de la galeta, i que pot anar d'uns minuts a diversos anys.

- Segons la funcionalitat

Galetes necessàries: són aquelles imprescindibles per al funcionament correcte del lloc web.

No recopilen cap tipus de dades d'usuari i recullen informació com ara la preferència d'idioma, si s'ha acceptat la política de galetes, etc.

Galetes d'anàlisi: Són aquelles que ben tractades per nosaltres o per tercers, ens permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i l'anàlisi estadística de la utilització que fan els usuaris del servei ofert.

Per això s'analitza la vostra navegació a la nostra pàgina web per tal de millorar l'oferta de productes o serveis que us oferim.

Galetes publicitàries o de màrqueting: Són aquelles que permeten la gestió, de la manera més eficaç possible, dels espais publicitaris que, si escau, l'editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat a base a criteris com el contingut editat o la freqüència en què es mostren els anuncis.

Galetes de publicitat comportamental o de màrqueting personalitzat: Són aquelles que permeten la gestió, de la manera més eficaç possible, dels espais publicitaris que, si escau, l'editor hagi inclòs en una pàgina web, aplicació o plataforma des de la qual presta el servei sol·licitat.

Aquestes cookies emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l'observació continuada dels seus hàbits de navegació, cosa que permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat en funció del mateix.

Així mateix és possible que en visitar alguna pàgina web o en obrir algun email on es publiqui algun anunci o alguna promoció sobre els nostres productes o serveis s'instal·li al teu navegador alguna galeta que ens serveix per mostrar-te posteriorment publicitat relacionada amb la cerca que hagis realitzat, desenvolupar un control dels nostres anuncis en relació, per exemple, amb el nombre de vegades que són vists, on apareixen, a quina hora es veuen, etc.